Photobucket

Anni on tulossa koulusta kotiin. Hän kantaa käsissään ruokaostoksia, jotka hän kävi kaappaamassa läheisestä ruokamyymälästä. Anni miettii, miksi ihmeessä hänen äitinsä, Juulia, ei voisi itse käydä hakemassa ostoksensa. Nytkin hän on varmaan juhlimassa ties missä!

Annin äidillä, Juulialla, oli ihan oma ruoanlaitto-televisio-realitysarja. Hän oli siksi sisäpiirin julkimo, ja tavallaan myös Annikin. Koulussa puhuttiin aina Keittiössä Juulian Kanssa-ohjelmasta, ja kuinka siinä laitettiin jotain todella hyvää ruokaa. Anni saikin aina jakson lopussa syödä päivän ruoat, ja häntä kuvattiin lopputeksteihin.

Photobucket

Pian Anni saapuu kotiinsa, ja hän vääntää lukkoa. Sitten hän heittää nopeasti ostoksensa keittiön kuivatavara- ja jääkaappiin, ja astelee yläkertaan huoneeseensa. Anni huokaisee, ja päättää avata tietokoneensa. Se on upouusi Apple Mac, jonka hän oli saanut nimipäivälahjakseen viimeviikolla. Itse asiassa hän tarvitsikin uutta tietokonetta, sillä vanha läppäri oli jo todella hidas, eikä siinä ollut paljoa ominaisuuksia.

Anni kirjautuu sisään, ja menee Safariin. Sitten hän menee välittömästi Simbookiin, ja katselee muiden tilapäivityksiä. Hänelle on tullut viisi uutta kaveripyyntöä.

"Juuri tänä aamunahan mä nää viimeks tsekkasin", hän valittaa. Kaveripyynnöt ovat tulleet rinnakkaisluokkalaiselta Tomi Poololta, tämän pikkusisarelta, peruskoulun 9-luokalla olevalta Aleksalta, samalla tanssikurssilla olevalta Paula Lehtiseltä, Annin 25-vuotias tädiltä Marikalta, lukion 2. luokan Peter Sandstömiltä, sekä joltain oudolta nuorelta mieheltä. Anni miettii ääneen, kuka kumma tuo nuorukainen on. Hän hyväksyy pyynnön, ja menee chattiin.

"Hei kuka hitto sä oot?", hän kirjoittaa. Nuorukainen vastaa pian:

"Eksä muista? Me nähtiin sillon viime viikonloppuna siel bileis...".

Anni ei muista. Mutta se on täysin selitettävissä: hän ei muista bileistä mitään. Anni ja hänen kaverinsa olivat vetäneet sellaiset lärvit, että pää tyhjentyi totaalisesti siitä päivästä. No, whatever, Anni miettii ja katselee muita päivityksiä.

Photobucket

Yhtäkkiä puhelin soi. Anni nousee tuoliltaan, ja kaappaa luurin. Se on desing-värinen, ja sointuu hyvin hänen huoneeseensa.

"Anni Järvinen, moi.." hän mutisee luuriin. Kuka ihme hänelle nyt soittaa? Ainoa, ketä hän odottaa, on Laura, hänen paras ystävänsä.. Mutta Laura soittaa aina hänen kännykkäänsä.

"Moi Ansku!", kuuluu luurista. Anni tunnistaa äänen hänen luokkalaiselleen Timo Teelehdelle.. Mitä Timo nyt haluaa? "Mä aattelin varmistaa, et hei, mehän nähään Kahvikololla viiden maissa, eiks nii?"

Ai niin. Perhana, Anni kirjoaa mielessään. Hän oli täysin unohtanut sopineensa treffit Timon kanssa.

"Öh, tota, juu... Mun täytyy kattoo kalenterista, et joo, soitan sulle sit ku tiiän! Moikka..."

Hän sulkee luurin. Läheltä piti.

Photobucket

Anni siirtyy enempää miettimättä peilin eteen. Olisiko hän valmis tapaamaan Timon? Vasta viime viikollahan hän erosi Olli Saarisen, entisen heilansa kanssa. Olli on täydellinen päällepäsmäri, joka haluaa vain yhtä asiaa... Mutta jos Timo onkin erilainen?

Annin mieleen muistuvat ajat ala-asteella, kuudennella vuosiluokalla. Hän oli ollut yhdessä Timon kanssa, mutta kaikki kaatui kolmen viikon jälkeen, sillä Timo ei ollut vain Annia varten. Jospa hän on nyt muuttunut? Mistä Anni tietäisi?

Photobucket

Anni kävelee ikkunalle. Ulkona on neutraali sää, aurinko paistaa, mutta on myös hiukan pilvistä. Ihan hyvä päivä treffeille.

Annilla on myös yksi syy lisää, miksi hän ei tiedä, menisikö treffeille. Timo on näet Lauran entinen poikaystävä. He erosivat viime kuussa, mutta Lauran, toisin kuin Annin mielestä, kaverin eksiin, eikä eksän kavereihin kosketa. Laura taatusti suuttuisi suunnattomasti, jos hän menisi yhteen Timon kanssa.

Photobucket

"Äh, mitä mä teen?" Anni pohtii. Osa hänestä haluaisi ulos Timon kanssa, osa taas ei. Häntä ärsyttää, ettei hänellä ole vanhempaa sisarusta, joka voisi kertoa mielipiteensä tilanteesta. Hänellä on vain äiti, joka huolehtii vain ja ainoastaan siitä, ettei Anni päädy vällyjen väliin vielä. Juuliaa kiinnostaa vain, kenen kanssa Anni liikkuu - onko seura hyvää vai huonoa?

Itse asiassa Anni taitaa itsekin olla huonoa seuraa; hän juo viikonloppuisin, juhlii paljon, ja polttaa tupakkaa. Kaikki tämä tietenkin Juulian tietämättä. Mitä hän sanoisikaan, jos saisi tietää tyttärensä paheista?

Photobucket

Nyt Anni päättää.

...Hän päättää soittaa Lauralle. He ovat Lauran kanssa miltein sisaruksia, kaksosia. He ovat tunteteneet tarhasta asti, ja kertovat toisilleen kaikkia salaisuuksiaan. Puhelin soi muutaman kerran, kun Laura vastaa.

"Haloo, Lake täs."

"Moi hani-Laksuu!", Anni hihkaisee. "Arvaa mitä?"

"No?"

"Mä meen treffeille Timon kaa!"

"...."

"Haloo?"

"Nii, mitä?"

"Et, eikai sua haittaa se, et meen sen kaa treffeille?"

"No hei, c'mon, ei todellakaa! Arvaa kiinnostaaks mua, et mitä joku Timo tekee.. Siitä vaa, systeri!"

"Jes, ton mä halusinki kuulla, Lake. No mä meen sit, moikka!"

Photobucket

No niin, nyt Anni tietää, mitä hänen tulee tehdä. Hän näppäilee nopeasti Timon numeron, ja soittaa siihen.

"Haloo?", Timo vastaa miltei välittömästi.

"Öh, moi.. Nii, että mun kalenteri ei oo ihan täynnä, joten tänään liikenee aikaa."

"Jes, tosi kiva! No, eli siis kuudelta Kahvikololla?"

"Sielläpä siellä. Nähään."

Anni päättää puhelun.

Arkipäivinä Anni ei jaksanut lähteä minnekään pitemmälle, keskustaan asti, jotta voisi käydä treffeillä. Puuhalan Laaksossa oli monta yhteisötonttia, mutta vain yksi ruokapaikka - ja sekin kahvittelua varten.

Photobucket

Juuri kun Anni on menossa keittiöön haukkaamaan jotain välipalaa, ovesta astuvat sisään Juulia ja joku outo mies, jolla on kalpea iho ja farkut.

Anni ei sano mitään.

"Hei, kulta!", Juulia hymyilee. "Anni, tässä on Pekka, ja hän on uusi kuvaajani. Pekka, tässä on Anni. Anni on oma pikku tyttelini, ja ainoa lapseni."

"Hei Anni", Pekka tervehtii. "Äitisi onkin puhunut sinusta paljon..."

Annia mietityttää, mitä Juulia on oikein puhunut.

"Missä sä oikeen viivyit?!", Anni tiuskaisee.

"Me kävimme lounaalla...", Juulia selittää. "En ehdi nyt laittaa mitään ruokaa, ota kaapista vaikka pikanuudelipaketti, ja keitä se."

Photobucket

Anni marssii keittiöön, ja ottaa jääkaapista nuudelit.

"...ota kaapista vaikka pikanuudelipaketti, ja keitä se...", Anni mutisee. "Jaaha; äiti on tunnettu ruoanlaittaja, muttei pysty laittamaan mulle ees uunikalaa! Noh, kai se on sit pakko syödä jotain rasvaista nuudelia, jossa on varmaan miljoona kaloriii..!"

Photobucket

Anni tyrkkää nuudelilautasen mikroon. Hän antaa sen lämmetä minuutin, ja nappaa sen sitten sieltä. Nuudelilautanen on kuuma, ja se polttaa Annin sormia.

Photobucket

Anni hotkii nopeasti ruokaansa. Enää reilut kaksikymmentä minuuttia, ja hänen täytyisi olla Kahvikololla hörppimässä kahvia kurkkuunsa.

Hän kuulee, kuinka Juulia ja Pekka tirskuvat eteisessä.

Photobucket

"Mun pitää nyt mennä", Anni sanoo äkäisesti ja kaappaa laukkunsa. Hän lähtee bussipysäkille, sillä tällä hetkellä hänen skootterinsa on niin likainen, ettei tyttö kehtaa ajaa sillä. Likaisuus on täysin Ollin syytä, sillä heidän erotessaan poika tulistui täysin, ja kaatoi Annin skootterin sateella mutakasaan. Onneksi Juulia oli luvannut putsauttaa skootterin niin, että Anni pääsisi huomenna jo kouluun sillä.

"Hei hei, kulta", Juulia hyvästelee.

 

Photobucket

Sitten hän menee keittiöön, ja kuten arvatenkin saattaa, hän löytää typötyhjän syväpohjaisen astian keittiön pöydältä.

"Äh, tämä on meillä täysin normaalia", Juulia tokaisee ja nostaa lautasen. Hän menee pesemään sen.

Photobucket

Kun Juulia on pessyt kupperon, Pekka on jo laittanut kameran valmiiksi.

"Joko me aloitamme?", Pekka kysyy.

"Mikäpäs siinä", Juulia sanoo kohauttaen olkapäitään.

Photobucket

Pekka menee kameran taakse, ja laskee:

"No niin, aloitetaan! Yks, kaks, kol..."

"Odota!", Juulia keskeyttää. "Minä otan ensin paremman asennon... Kas näin."

Photobucket

Pekka tekee jälleen lähtölaskennan, ja tällä kertaa hän alkaa oikeasti kuvata.

"No niin! Tervetuloa ohjelmaani Keittiössä Juulian Kanssa. Koska tänään on niin kesäinen sää, grillaamme hampurilaisia. Niihin tarvitset..."

Juulia luettelee tarvittavat ainekstet, ja ryhtyy sitten tositoimiin.

Photobucket

Anni seisoo kuistilla. Hän ei ehdi Kahvikololle linja-autolla, joten hänen on pakko soittaa taksi.

"Haloo, Anni Järvinen tääl. Joo, just se Anni. Nii, mä haluun taksin. Ruokulantie 4, ja parastaki tulla nopeesti!"

Photobucket

 Keittiössä on edelleen meno päällä.

"..Ja sitten otetaan jauhelihaa, ja hiotaan siitä pihvin näköinen. Sitten laitetaan hella kuumaksi, ja maustetaan hieman pihviä."

Pekka katsoo ihailevin katsein Juulia Järvisen työstkentelyä.